lauantai 24. tammikuuta 2015

Leivontaa perjantain vapaapäivänä

Tehtiin koulussa niin reippaasti töitä torstaina, että opettaja päästi meidät jo silloin viikonlopun viettoon luvaten perjantain vapaaksi. :) Päätin käyttää päivän hyödyksi leipomisen muodossa, koska järjestän maanantaina Magneettikorukutsut, ja olen päättänyt tehdä kaiken itse alusta alkaen tarjoilua ajatellen. Ihanat ystäväni tarjosivat myös apuaan leivontaan suuren tulijamäärän vuoksi, joten otin mielelläni avun vastaan. Aloitin leipomalla mieheni ehdotuksen inspiroimana mokkaruutuja. Ohjeena käytin kinuskikissan ohjetta Mokkapaloihin, joten hänen sivuiltaan löydät ohjeen joka on kaikille jaossa. Minä sain Kinuskissa leipoo kirjan joululahjaksi, ihana lahja! <3

Kinuskikissan mokkapaloihin pääset täältä : http://www.kinuskikissa.fi/mokkapalat/










Hyvällä ohjeella tulee hyviä leivonnaisia!



Seuraavaksi päästään suolaiseen. Tässä ohje Sarviin!

Jauheliha-yrttituorejuusto sarvet: 

Täytteeksi sarviin mitä ikinä haluat! Itse käytin 1pkt jauhelihaa jonka maustoin, sekä 1 pkt Pirkka italian yrtit tuorejuustoa.
3 dl maitoa tai vettä
2 pss        kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
n. 10 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia 
voiteluun
1 kananmuna




Ohje: 

  1. Sekoita kuivahiiva huolellisesti kädenlämpöiseen maitoon tai veteen.
  2. Lisää suola, sokeri ja muna.
  3. Alusta joukkoon jauhot, ja pehmeä margariini.
  4. Vaivaa taikina hyvin, jotta sarvet eivät pääse repeilemään paiston aikana.
  5. Jaa vaivattu taikina kahteen osaan, ja muodosta molemmista iso pyöreä levy.
  6. Leikkaa leivinpyörällä / veitsellä haluamasi kokoisiin "sektoreihin", tämä ohje on kuudelletoista(16) sarvelle, joten puolet ja puolet , 8 sektoria per taikinaosa. Itse tein omantyylisiä ja kokoisia sarvia, joten sain niitä kyllä enemmän. 
  7. Seuraavaksi täytä sektorin leveämmästä päästä haluammallasi täytteillä. Älä laita sektoreita liian täyteen, jotteivät täytteet pursua väleistä.
  8. Rullaa sektorit leveimmästä päästä kerälle.
  9. Käännä sarvien molemmista päistä päät siihen suuntaan, mihin "kolmion kärki (kapeampi pää), laskee"
  10. Anna sarvien kohota n. 10 minuuttia. 
  11. Voitele sarvet kananmunalla.
  12. Halutessasi voit voitelun päälle laittaa hieman unikonsiemeniä, jotka tuovat mukavasti makua ja kaunista näköä sarviin. 
  13. Paista sarvia uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Tarkkaile väriä, ja kokeile esimerkiksi hammastikulla, tai tulitikulla, jääkö sarvista tikkuun jotain kiinni. Jos jää, paista sarvia vielä muutama minuutti. 





Mukavaa viikonloppua kaikille! Pakkanen on nyt täynä tarjottavaa kutsuille.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti käynnistäsi ! :)