Suolainen piirakka on hyvä esimerkiksi juhlissa, tai illanviettoa ajatellen. Suolainen maistuu ilta-aikaan usein paremmin kuin makea.
Kinkkupiirakka:
Piirakkapohja:
- 150g voita
- 4dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1dl juustoraastetta
- 1dl kylmää vettä
- 1pss kinkkusuikaleita
- 1pss herne-maissi-paprika
- 1prk kermaviiliä ( voi korvata myös purkillisella tavallista viiliä!)
- 2dl ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- ½tl suolaa
- 3tl pippurisekoitusta
- 4dl juustoraastetta
- Aurajuustoa (tätä ei ole pakollista laittaa)
Pohjan ohje:
- Lämmitä uuni 225c. Sulata voita hieman pehmeäksi.
- Lisää voin sekaan kuivat aineet vuorotellen. ( Myös juustoraaste 1dl).
- Nypi aineet sormin taikinaksi.
- Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle. Kannattaa käyttää hieman vettä käsissä, jotta taikina ei tartu sormiin, ja on helpompi taputella pellille.
- Painele pohjaan haarukalla reikiä, jotta pohja paistuu tasaisesti.
- Esipaista pohjaa alimmalla tasolla n. 10 minuuttia.
Täytteen ohje:
- Alenna uunin lämpötilaa 200c.
- Sekoita kermaviili, kerma ja munat.
- Lisää joukkoon mausteet.
- Kaada piirakkapohjan päälle nyt pussillinen hernemaissipaprikaseosta, ja levitä tasaisesti.
- Levitä kinkkusuikaleet myös.
- Ripottele juustoraaste kinkun ja kasvisten päälle.
- Kaada lopuksi kermaseos tasaisesti piirakan päälle.
- Paista 200c. uunissa 20 min.
Tarkkaile piirakkaa, ettei se pääse palamaan. Piirakka on valmis, kun sen päälys on kauniin vaaleanruskea, ja aika on täysi. Aika voi riippua toki erilaisista uuneista.
Älä säikähdä vaikka piirakka uunista ottaessa näyttäisi, ettei se ole vielä kiinteytynyt. Kermaseos vetäytyy kun nostat piirakan pois uunista, ja annat sen vetäytyä rauhassa. (Toki jos piirakkaa ei kärsi edes heilauttaa, ettei kermaseos tipu pois, ei piirakka ole silloin vielä tarpeeksi valmis. )
Ja on muuten hyvää!!
VastaaPoista<3 ;)
Poista