lauantai 2. toukokuuta 2015




 Heipparallaa! Nyt ajattelin kertoa hieman viimeisten viikkojen kuulumisia ja ajatuksia.

En olisi uskonut, jos joku olisi sanonut viisi vuotta sitten, että sulla on pystyssä oma pikku leivontayritys, ja ylipäätänsä, että olisin vaihtanut alaa. Tuntuu hullulta ajatella, että vielä vuosi sitten, opiskelin sairaanhoitajaksi, tarkoituksena lisäkouluttautua jo aiemmin lähihoitajatutkinnon jatkeeksi.
Luokkakaverini valmistuvat pian sairaanhoitajiksi. Olen heistä mahdottoman ylpeä. Minua ei saisi palaamaan kuitenkaan alalle. Kun tämä nykyinen leipuri ala löytyi, en vaihtaisi enään mihinkään. En mistään hinnasta. Koko elämä myllähti ympäri tämän myötä, ja nään jo tulevaisuudessa itseni tekemässä tätä työtä aina vain innokkaammin ja innokkaammin. Jos voi sanoa, että jokaiselle on oma paikkansa, niin minun on tämä. Tästä aiheesta olisi mukava jauhaa vaikka kuinka kauan, mutta en ala pitkästyttää teitä lukijoita  ;)

Tilaustöitä on jo paahdettu menemään kovaa kyytiä. Ensin asiakaskuntani koostui tutuista, ja lähipiiristä, mutta nyt tieto on levinnyt mainonnan avulla pidemmälle, olen siitä hyvin kiitollinen. Oon niin onnellinen tästä uudesta jutusta. :)
Saan leipoa, ja tehdä ihmisille hyvän mielen tuotteilla joita heille tarjoan. Kuten kakkujen väriteemasta huomaa, olen innostunut käyttämään värejä. Vaaleanpunainen iso kakku meni tilaukseen, Gluteeniton kakku 20 hengelle. En ollut koskaan aiemmin tehnyt mitään gluteenitonta, joten alempi sateenkaarivärinen kakku oli harjoituskakkuna. Gluteeniton maistuu melkein jopa paremmalle, kuin tavallisiin jauhoihin tehty. Yllätyin täysin mausta, miten hyvä se oli. Gluteeniton kakkupohja on hieman herkemmin murenevaa kuin tavallinen, mutta pysyi hyvin koossa. Ennemminkin leikkaus on se vaikea osa, kun pitää saada esimerkiksi kolme kerrasta, ja kaikista yhtä paksut, ilman repeämisiä. Harjoitus tekee mestarin, ja mestarithan harjoittelevat aina. Gluteenittomat muffinssit oli kans kivoja tehdä, irtosivat hyvin vuoasta, eivätkä hajonneet pohjasta. Koristelu on hauskaa puuhaa. Maailma on niin täynä toinen toistaan upeampia värejä, joita kannattaa leipomisessa hyödyntää.

Koulussa saadaan tehdä kaikenlaista leivontaa. On niin suolaista kuin makeaa, ja opettaja antaa mukavasti toteuttaa omia näkemyksiäkin. Yhtenä päivänä koristelin koulussa muffinsseja vaaleansinisellä ja vaaleanpunaisella kuorrutteella. Nimeksi tuli Baby- muffinssit, kun oli niin södet baby värit. <3 Olen muutenkin tykännyt kovasti koulussa olla, siellä kun oppii näitä tärkeitä taitoja leivonnasta. Usein olen saanut todeta itse tehneeni ihan liian vaikeaksi asiat kotona, kun sitten olen oppinutkin koulussa helpomman tavan tehdä. Niin sitä tällainen tavallinen taatelintallaajakin oppii ;)
Opinnot leipuri-kondiittoriksi ovat ensivuonna pulkassa, mutta sitä ennen nautin koulun tarjonnasta ja laadukkaasta opetuksesta. Yritän oppia joka päivä jotain uutta ja hyödyntää sitä omiin leipomuksiini. Haaveissa siintää joskus oma pieni kahvila, jossa olisi lämmin tunnelma, ja asiakkaat nauttisivat kiireetöntä aikaa kahvilassani. Ehkä joskus.. Ehkä joskus.. 

 Marenkimäki muistuttaa näin "tarinan" päätteeksi, että mikäli sikäli olet ajatellut jotain tilata, muistathan tilata hyvissä ajoin :). Yhteystietoni löydät mm. Facebook sivuiltani, joihin laitan alapuolelle linkin.  Mukavaa lauantaita kaikille!


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti käynnistäsi ! :)